Zandstralen

Zandstralen wordt toegepast om diverse soorten ondergronden voor te bereiden zodat deze kunnen worden voorzien van een nieuw coating systeem. De meest voorkomende ondergronden zijn staal en beton. Om staal te kunnen voorzien van een nieuw coating systeem is een schoon en ruw oppervlak nodig in de juiste reinheidsgraad. Beton objecten worden veelal gestraald om oude coating lagen en losse delen te verwijderen zodat deze gerepareerd en gecoat kunnen worden.

Hierbij maken wij gebruik van 3 varianten:

Openstralen

Dit wordt meestal uitgevoerd in een straalcabine of tijdelijke tentconstructie, hierbij wordt gebruik gemaakt van stofafzuiging om het zicht voor de straler te optimaliseren. Bij openstralen kan gebruik gemaakt worden van diverse soorten straalgrit de vereiste reinheidsgraad en ruwheid is hierin bepalend.

Vacuümstralen

In de volksmond ook wel stofvrijstralen genoemd, is milieuvriendelijker dan openstralen doordat het straalgrit meerdere malen gerecycled wordt en het vrijgekomen stof direct wordt afgezogen. Dit is de ideale oplossing voor projecten waar openstralen geen optie is.

Werpstralen

Wordt veel toegepast om grote oppervlakken te reinigen of op te ruwen. Door het brede werkvlak kunnen hoge dag producties worden gerealiseerd. De meest voorkomende ondergronden zijn stalen scheepsdekken (verwijderen van verf en roest) en betonvloeren in bedrijfshallen of parkeergarages.