Hogedrukreinigen

Hogedruk waterstralen is het reinigen met hogedruk water tot wel 3000 bar. Met deze techniek kunnen net als met stralen oude coatinglagen en roest worden verwijderd, echter is het een stuk milieu vriendelijker doordat er geen stof en grit afval vrijkomt. In de meeste gevallen kunnen de projecten worden uitgevoerd door gebruik te maken van op afstand bediende machines. Het bijkomende voordeel is de veiligheid voor de medewerkers die de werkzaamheden kunnen uitvoeren op afstand van de machine. Nog een groot voordeel is dat in de meeste gevallen de overige werkzaamheden gewoon doorgang kunnen hebben tijdens onze werkzaamheden.

Hogedrukreinigen met een
waterdruk van 200 tot 3000 bar

Handmatig hogedrukreinigen

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een hogedruk pistool met een roterende freeskop, de werkdruk kan variëren van 200 tot 3000 bar.

Machinaal hogedrukreinigen

Hier gebruiken we 2 type machines, op horizontale objecten kan gebruik gemaakt worden van een handvloerkar of een vloerkar op afstand bediend. Beide machines worden door ons gebruikt om teak/coating dekken aan boord van schepen te verwijderen.

Voor vertikale objecten wordt gewerkt met een wand machine welke door zijn magnetische wielen aan het stalen oppervlak blijft hangen. Dit wordt veelal toegepast op wanden van schepen en opslagtanks. Bij machinaal hogedrukreinigen wordt het water en het vrijgekomen afval direct weggezogen en afgevoerd naar opvangcontainers.

hogedruk waterstralen 2800 bar

Hogedrukreinigen 500 bar

Iroko deck hogedruk waterstralen 2800 bar